• страница-вести

Класификација на лавици за прикажување

Изложбениот штанд е уред кој се користи за прикажување производи или информации, со различни форми и функции.Лавиците за дисплеј може да се поделат во повеќе категории врз основа на нивната употреба и карактеристики.Полица за прикажување е уред кој се користи за прикажување производи, експонати или информации.Може да се подели во различни категории според различни намени и материјали.Оваа статија ќе ги класифицира и воведе полиците за прикажување од три аспекти: функција, материјал и форма.

Класификација на сцената со примена на штанд за прикажување

1. Решетка за дисплеј од типот на дисплеј Решетката за дисплеј од типот на дисплеј е вообичаен тип на држач за дисплеј што се користи за прикажување производи или информации.

Може визуелно да прикажува производи или информации пред публиката и да привлече внимание.Штандовите за прикажување обично прифаќаат тродимензионална структура, која може да прикажува производи или информации од повеќе агли, така што публиката може целосно да ги разбере карактеристиките и предностите на производот или информациите.Овој вид држач за дисплеј е погоден за прикажување на различни производи или информации, како што се прикажување на производи, прикажување на промотивни постери итн.

2. Решетка за дисплеј од типот на дисплеј Решетката за дисплеј од типот на дисплеј е еден вид решетка за прикажување што се користи за прикажување производи.

Обично усвојува рамна структура, која може да ги прикажува производите на уреден начин, така што публиката може јасно да го види секој производ.Полиците за дисплеј може флексибилно да го приспособат методот на прикажување според карактеристиките и потребите на производот, како што се прикажување по бренд, серија, функција итн. дисплеј за козметика итн.

3. Прилагодлив држач за дисплеј Прилагодливиот држач за дисплеј е држач за дисплеј кој може да се прилагоди во висина, агол итн. според потребите.

Прилагодлив држач за дисплејПрилагодливиот држач за дисплеј е држач за дисплеј кој може да се прилагоди во висина, агол итн. според потребите.Обично прифаќа дизајни што можат да се повлечат и ротираат и може флексибилно да се прилагоди според потребите на екранот.Прилагодливите држачи за дисплеј се погодни за прикажување производи или информации на различни висини или агли, како што се прикажување стоки со различни големини, прикажување слики од различни агли итн.

4. Мултифункционален држач за дисплеј Мултифункционалниот држач за дисплеј е држач за дисплеј кој интегрира повеќе функции.

Мултифункционални полици за дисплејобично усвојуваат дизајни што можат да се одвојат и комбинираат и може да се комбинираат во полици за прикажување со различни форми и големини според потребите.Мултифункционалните лавици за прикажување се погодни за прикажување на различни производи или информации, како што се прикажување на различни серии на производи, прикажување на повеќе промотивни постери итн.

5. Електронски држач за дисплеј Електронски држач за дисплеј е држач за дисплеј кој користи технологија за електронски приказ за прикажување производи или информации.

Електронски држач за дисплеј Електронски држач за дисплеј е држач за дисплеј што користи технологија за електронски приказ за прикажување производи или информации.Може да прикажува текст, слики, видеа и друга содржина преку екранот за поживописно прикажување производи или информации.Електронските држачи за дисплеј обично користат екрани со висока дефиниција, интелигентна контрола и други технологии кои можат да реализираат функции како далечински управувач и закажана репродукција.Овој вид држач за дисплеј е погоден за прилики кога треба да се прикажат динамична содржина или мултимедијални информации, како што се прикажување на демонстрации на функциите на производот, репродукција на корпоративни промотивни видеа итн.

6. Подвижен држач за дисплеј Подвижниот држач за дисплеј е држач за дисплеј кој може лесно да се преместува и транспортира.

 Подвижен држач за дисплеј Подвижниот држач за дисплеј е држач за дисплеј што може лесно да се преместува и транспортира.Обично прифаќа дизајни како тркала и преклопување, кои лесно може да се прикажат на различни места.Подвижните држачи за дисплеј се погодни за прилики кои бараат чести промени на локациите за прикажување или изложби на турнеи, како што се изложби, роуд шоуа итн.

7. Полица за приказ на специјален материјал Специјален материјал за дисплеј е решетка за прикажување направена од специјални материјали.

Полица за дисплеј за специјален материјал Полица за дисплеј за специјални материјали е решетка за дисплеј направена од специјални материјали.Може да избере различни материјали според потребите на екранот, како што се метал, пластика, дрво, итн.

држач за дисплеј за виски (2)
држач за дисплеј за виски (3)
држач за дисплеј за виски (7)

Класификација по функција

1. Штанд за изложување на производи: Штанд за изложување на производи е еден вид штанд за прикажување што се користи за комерцијално прикажување, обично се користи за прикажување на производи, промотивни активности или изложби.Полиците за прикажување на производите може да се дизајнираат во различни форми според различни карактеристики на производот, како што се полици, витрини, лавици за изложување итн. Тие можат да ја подобрат видливоста и привлечноста на производите и да им помогнат на потрошувачите подобро да ги разберат и избираат производите.
2. Полица за изложба на изложба: Полица за изложба на изложба се користи за изложување на изложби во изложби или музеи и други прилики.Тие генерално имаат добра стабилност и мобилност, а можат да се прилагодат и комбинираат според карактеристиките на експонатите.Полиците за изложба можат да обезбедат подобри ефекти на приказот и искуство на гледање преку различни распореди и техники на дизајнирање.
3. Постава за прикажување информации: Поставата за прикажување информации главно се користи за прикажување текст, слики или мултимедијални информации.Тие може да се постават на места како што се јавни места, деловни центри или конференциски сали за да се пренесат различни информации, како што се реклами, соопштенија, навигација итн. Полиците за прикажување информации обично имаат содржина што може да се замени, што го олеснува ажурирањето и управувањето со информациите за приказот.

Класификација по материјал

1. Метална решетка за дисплеј: Металната решетка е генерално направена од метални материјали, како што се челик и легура на алуминиумчекај.Имаат висока јачина и стабилност и се погодни за носење потешки експонати или стока.Металните лавици обично имаат едноставен, модерен изглед и се погодни за комерцијални изложби и изложби.

2. Дрвени лавици за изложување: Дрвените полици за изложби се генерално направени од дрво, како што се цврсто дрво, вештачки даски итн. Тие имаат природна и топла текстура и се погодни за прикажување уметнички дела, ракотворби и други експонати со културна атмосфера.Дрвените лавици за прикажување може да се обработат со техники како што се сликање или гравирање за да се зголемат нивните декоративни и украсни квалитети.
3. Пластична решетка за дисплеј: Пластичната решетка за приказ е генерално направена од пластични материјали, како што се полипропилен, поликарбонат, итн. Тие се лесни, издржливи и погодни за привремени изложби или изложби на отворено.Пластичните држачи за дисплеј обично имаат дизајн што може да се преклопува или да се одвојува за лесна преносливост и складирање.

штанд за изложување храна (1)
штанд за изложување храна (4) (1)
штанд за изложување храна (1) (1)

Класификација по форма

1. Едностран држач за дисплеј: Едностраниот држач за прикажување обично има само една страна за прикажување и е погоден за ситуации каде што има ѕид или еднострана публика.Тие можат да се изберат во различни висини и ширини по потреба за да се прилагодат на различни потреби на екранот.
2. Двостран држач за прикажување: Двостраниот штанд за прикажување може да прикажува содржини од двете страни истовремено и е погоден за прилики кога е неопходно да се привлече публика од различни насоки.Тие обично имаат ротирачки или реверзибилен дизајн, овозможувајќи им на гледачите да ја гледаат содржината на екранот од различни агли.
3. Повеќеслоен држач за приказ: Повеќеслојниот држач за прикажување може да прикажува повеќе нивоа на содржина во исто време и е погоден за прикажување на повеќе производи или експонати.Тие обично имаат слоевит или наредени структура за да ја олеснат публиката

Прелистувајте и споредувајте различни прикази.
Според различните функции, материјали и форми, држачите за прикажување може да се поделат на лавици за изложби на производи, лавици за изложби, лавици за прикажување информации, метални лавици за дисплеј, дрвени лавици за дисплеј, пластични лавици за дисплеј, еднострани лавици за прикажување, двострани носачи и повеќеслојни прикази Racks и други категории.Секој држач за дисплеј има свои уникатни карактеристики и применливи прилики.Изборот на вистинската решетка за дисплеј може да го подобри ефектот на екранот, да го привлече вниманието на публиката и да го постигне саканиот ефект на екранот.

 

Дизајнирајте според карактеристиките на производот или информациите за да го направи ефектот на екранот поистакнат.Овој вид држач за дисплеј е погоден за прилики каде што треба да се прикажат производи или информации од специјални материјали, како што се приказ на накит, уметнички приказ итн.
Штандовите за прикажување се важна алатка за прикажување што може да помогне производите или информациите подобро да се претстават пред публиката.Различнивидови на лавици за прикажувањеимаат различни карактеристики и применливи прилики.Изборот на соодветен држач за дисплеј може да го подобри ефектот на екранот и да привлече повеќе посетители и клиенти.При изборот на изложбени штандови, треба да се земат сеопфатни размислувања врз основа на потребите за прикажување и карактеристиките на пригодата за да се постигне најдобриот ефект на прикажување.


Време на објавување: Ноември-08-2023 година